Roadtrip med tält & två hundar i Norge och Sverige

13 Jul 2019

I år kände vi att vi ville upptäcka Norden mer, Isak är den av oss som rest mest i Sverige medan jag har rest mer utomlands. Vi ville testa på hur det är att tälta, så vi gick och köpte oss ett tält helt enkelt, packade bilen proppfull med mat, kläder och övriga friluftsprylar för 4 veckors semester. Ska man göra något så ska man göra det ordentligt eller?

 

Vi gav oss av hemifrån den 10e juli tidigt på morgonen för att resa mot Hemsedal som blev vårt första stopp. Där campade vi vid en fotbollsplan, det är nämligen extremt svårt att hitta tältplatser i Norge om man inte vill tälta på campingar. Vi kan dela med oss av våra tältplatser om någon vill veta mer om det så kan ni bara maila.

 

Väl i Hemsedal blev vi välkomnade av Linus som bor där, en kompis, han visade oss runt och tog med mig (Elin) på en superhäftig cykeltur i relativt tuff terräng. Turen gick utmed en turkosfärgad förs i riktning mot Rykande vattenfallet, där vi fikade och badade. Jag undrar hur varmt det var i smältvatten från glaciärerna, var det kanske 6 grader? Inte omöjligt, vi dök ändå ner i det turkosa vattnet, ett nödvändigt ont kanske man kan säga. På med lite schampo och duschtvål (sånt som man får ha i sjöar) och så skulle man i vattnet igen, attans vad kallt det var, men så uppfriskande och skönt att soltorka på klipporna.

 

Turen gick sedan vidare mot Galdhøpiggen. Mer om det senare, hej så länge!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalda inlägg

Mission Possible

February 23, 2018

1/3
Please reload

Senaste inlägg

November 5, 2019

July 20, 2019

July 18, 2019

April 29, 2019

August 8, 2018

Please reload

Arkiv