top of page
Sök
  • Elin och Isak

Vi är snart redo för Vanlife

Uppdaterat: 23 jan. 2021

Här kommer en kort sammanställning av året så här långt.


Jag (Elin) hade en hektisk vår med den sista delen av arbetsterapeutprogrammet, det gick kanon och jag är nu legitimerad arbetsterapeut. Isak jobbar på som sjuksköterska och hundarna mår toppen.


I Februari 2020 köpte vi vår andra van, som ni kanske vet hade vi en stor Mercedes-buss, men den blev lite för stor att köra runt med på små grusvägar i Sverige och andra länder för den delen samt att det var en riktig miljöbov och det var ju verkligen inte tanken. Den var även för svår att isolera och det visade sig att det skulle kosta mycket pengar och tid att göra bussen till en husbuss. Vi sålde den därför och efter några månader kom en köpare som ville göra ett liknande projekt så vi håller tummarna för honom istället.


Som sagt, i Februari köpte vi en betydligt mindre bil, nämligen en Volkswagen Crafter 35 som faktiskt fungerade att köra. Den är från 2016 och i betydligt bättre skick än någon annan bil vi haft. Vi började bygga i mars och var resklara i mitten av juni, då hade vi byggt på bilen varje ledig stund. Mer om det kan ni se på vår Instagram @nordinavventures


Sommaren var fantastisk, den 16 juni åkte vi på semester norröver och besökte bl a Sälen, Fulufjället, Idre, Funäsdalen, Bruksvallarna, Helags, Sylarna, Storulvån och slutligen Åre och Vålådalen. Vi hade hyrt ut lägenheten på en provperiod över sommaren och tanken var att vi skulle bo i bilen endast över sommaren. Gissa vad? Vi trivdes fint i bilen och vi har nu packat ihop allt i lägenheten och bor nu permanent i bilen. Vissa dagar känns det fantastiskt och andra dagar vill man ta in på hotell. Som tur är, så är de dagar när allt känns kanon fler än de där dagarna man bara vill krypa ner i soffan bredvid mamma, äta popcorn och värma fötterna framför brasan. Sommaren var varm och det var liksom lättare på något sätt, nu när det är höst så har vi fått tänka om lite. Fyra dyblöta individer (2 hundar, 2 människor) kan göra att hela bilen förvandlas till en kall ångbastu, allt blir fuktigt. Men det håller vi faktiskt på att lösa i skrivande stund. Mer om det senare...


Vad är nu planen med detta?

Jo, tanken är att vi ska jobba på uppdrag som arbetsterapeut och sjuksköterska runtom i Sverige där arbetskraften behövs helt enkelt. Vi kommer att jobba för ett bemanningsföretag till att börja med och dit dom vill att vi ska åka, åker vi helt enkelt. Om det blir Kiruna eller Lund, det vet vi inte ännu, men förhoppningen är att åka uppåt, vi vill ha en riktig vinter även om det kommer att bli utmanande att bo i bilen. Tanken är att leva så billigt och enkelt* som möjligt.


*Enkelt blir det ju inte, men utan en massa lyxprylar menar jag.


Vi har hört att Covid-19 har gjort att det tagits ut rekordmånga skilsmässor för att par "går på varandra" då de måste vara hemma tillsammans så mycket, vad gör vi? Flyttar in på 8m2 med två gigantiska hundar. Extreme marriage skulle man kunna säga. Jag kommer att skiva lite oftare nu är tanken. Ha det gott så länge, kram från oss!
78 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page