top of page
Sök
  • Skribentens bildElin & Isak Nordin

Första muttern är lossad

Blod, svett och skratt får inleda projektet. En riktigt god start får man säga, ågra småproblem får man ju räkna med. Men om man tänker inte innan man drar i förtejpade röda kranar med varningstext så får man skylla sig själv. "Undra vad den här knappen gör..." Pssssssccccchhh....

Då var stunden äntligen kommen. Bussen står stadigt på parkeringen och renoveringen kan börja. Vi har lagt ut en annons på blocket om någon skulle vara intresserad av att köpa lite bussinredning.

I strålande solsken började jobbet relativt smidigt. Lite planering och sedan var det bara att sätta igång. Isak började skruva loss alla bultar och muttrar för att lossa passagerarplatserna. Det tog väldigt mycket längre tid än vad vi räknat med, vilket inte gör så mycket då vi inte har någon tid att passa!

Själv började montera ned hatthyllorna på båda sidorna av bussen. Det var tungt och svårt att komma åt alla utslitna skruvar, men det gick bra även det.

Dagen bestod av många timmars hårt slit, men förgylldes av fantastisk mat av mamma Annika som även gick ut och gick med hunden Izzy. Kunde inte bli en bättre start!

Vi stötte på lite problem då jag (Elin) hittade en dold kran som jag bara inte kunde låta bli att skruva på, detta resulterade i att hela bussen sänktes någon decimeter, inte så farligt tänkte jag och jobbade vidare.

Senare när vi skulle stänga de luftburna dörrarna var det lite jobbigare, det tog ca 45 min innan vi lyckades få in tillräckligt med lufttryck för att stänga dörrarna. Try and error, don't repeat!

Nu får hon (bussen) vila några dagar medan Isak pluggar dieselmotorer för att installera den nya generatorn och jag själv fokuserar på ventilationssystemet.

Stay tuned.

3 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page